Spinning

Spinning

Vrijeme Izvođenja(4)

 • Ponedjeljak

  09:30 – 10:30

 • Ponedjeljak

  19:30 – 20:30

 • Srijeda

  09:30 – 10:30

 • Četvrtak

  19:30 – 20:30

Spinning  je grupni trening na statičkim biciklama, u trajanju od 60 min. Simulira vožnju vanjskog bicikla, uključujući isključivo pokrete koji se koriste u istoj: flat (vožnja po ravnini), climbing (vožnja po uzbrdici), jumps ( izmjena sjedećeg i stojećeg položaja), sprint ( utrka). Spinning je ciljno usmjeren princip vježbanja, jednako namjenjen rekreativcima kao i vrhunskim sportašima. U osnovi je spinning grupni oblik treninga, ali prilagođen pojedincu. Naglasak je na intenzitetu treninga gdje si pojedinci mogu prilagoditi intenzitet u skladu sa svojim sposobnostima. Jednako je namjenjen muškim I ženskim vježbačima bez obzira na starosnu dob. Primjenjuju ga skijaši, nogometaši i ostali vrhunski sportaši u svojem pripremnom periodu. Sastavni je dio proprema biciklističke ekipe za OI u većini zemalja. U svijetu postoji preko 20 000 originalnih spinning centara.

Originalnih podrazumijeva sljedeće:
1. spinning centar mora imati originalne spinnere Star Trac
2. Instruktori moraju imati licencu Spinning-a

Spinning je 1986. godine izumio američki biciklista Johnny Goldberg. 90-tih godina započela je proizvodnja spinnera, razvoj programa i koncepcije treninga. Danas je Spinning prisutan u više od 80 zemalja širom svijeta. Od 2008. godine prisutan je i u Hrvatskoj i to u Fitness centru Lovorka i aerobic centru Step One.

Spinning je prvenstveno odličan trening, idealan za mršavljenje i definiciju jer se na treningu srednjeg intenziteta izgubi i do 500 Kcal u 40 min.. Ukoliko je vaš cilj održavanje kondicije ili pak jačanje muskulature, spinning Vam to omogučuje na vrlo jednostavan način: PRAČENJEM TRENINGA UZ POMOČ POLARA ( pulsmetra) Spinning je savršen trening i za osobe s problemima u zglobovim kad je bilo koji agresivniji oblik vježbanja zabranjen ( aerobic, trčanje…) Idealan i za trudnice jer nema poskoka niti bilo kojih sličnih gibanja koja mogu biti štetna. Jednostavno, spinning je za sve i za svih, u istim grupama, gdje svatko može prilagoditi svoj trening svojim potrebama uz pomoć savjeta instruktora. Zabavan i dinamičan, uz motivirajuću muziku, omogućuje psihički odmor i adekvatan fizički napor. Nakon spinninga osjećat ćete se zadovoljno, a Vaše će tijelo osjetiti rezultate vrlo brzo. Prvi put u Hrvatskoj, u Rijeci u vašem Fitness centru Lovorka i Aerobic centru Step One možete trenirati uz licencirane spinning instruktore.