Maderoterapija ili terapija drvom je tehnika dubinske masaže tkiva koja koristi namjenski napravljene drvene valjke. Temelji se na drevnoj orjentalnoj tehnici manipulacije drvom koja se prakticira stolječima, za različite svrhe.

Ova masažna tehnika je vrhunska alternativa običnoj masaži za osobe s vidljivim celulitom, jer izvanredno poboljšava proporcije tijela i izgled kože na tretiranim predjelima.

Gdje je nastala maderoterapija i da li je sigurna?

Popularna tehnika masaže dolazi iz Kolumbije, a karakterizia je to što je potpuno prirodna i nema alergijskih reakcija na koži. Masaža oklagijama radi se sa prirodnim materijalima. Sam naziv potiče od španjolske reči “madera” koja znači “drvo” i nastavka “terapija” koji znači liječenje (maderoterapia izvorni termin).

Ovaj postupak pomoću anatomski oblikovanih drvenih oklagija uništava nagomilane masnoće i toksine, a istovremeno unapređuje cjelokupno zdravlje.

Terapija pomaže definiciji tijela, smanjuje celulit i olakšava gubitak težine. Drvene oklagije omogućuju primjenu pritiska koji pojačava raspad debelog i fibroznog celulita, kako bi se prirodno eliminirao zajedno sa drugim toksinima.

Prednosti maderoterapije:

Kako se zapravo radi tretman?

Ova tehnika podrazumijeva niz ponavljajućih pokreta, korištenjem oko desetak različitih drvenih alatki. Drvene oklagije manipuliraju ciljanim područjima koja obuhvačaju mišiće, masnoće i celulit, potičući limfni sustav, kako bi se tijelo oslobodilo pohranjenih toksina.

Oslobađanje toksina dalje utiče na metabolizam koji eliminira masnoću. Pokreti oklagijama također razbijaju tvrdoglave naslage celulita, čime se smanjuju ispupčenja i izglađuju rupice od “narandžine kore”.

.

Maderoterapija pruža brze i vidljive efekte. U najčešćem broju slučajeva, efekti su vidljivi već nakon prvog tretmana. Nakon trećeg tretmana nastaje osječaj zategnutosti kože, a centimetri su značajno manji.

Koje su druge koristi ove terapije?

Maderoterapija opušta um i tijelo, te smanjuje psihičku i fizičku napetost. Ona također potiče cirkulaciju krvi i limfnu drenažu koje utiču na poboljšanje zdravlja.

Detoks organizma je stvar zbog koje je maderoterapija zvijezda među masažama. Malo koja masaža može imati toliki utjecaj na izbacivanje vode iz organizma, opuštanje mišića, zglobova i eliminranje napetosti.

Šta nam maderoterapija zapravo radi?

Ono što masaža oklagijama zapravo radi je stimulacija limfnog sustava. Limfni sustav zadužen je za izbacivanje toksina iz našeg tijela. Onda kada je zbog loših životnih navika, loše prehrane i nedovoljno kretanja usporen i kada se limfa u njemu ne pokreće, toskini ostaju zarobljeni u njemu i on ne radi svoj posao.

Kad kažemo toksini, mislimo na sve viškove koje smo na ovaj ili onaj način unijeli u organizam, ne samo na neke očigledno štetne i opasne materije. I višak masti, i višak šećera i višak aditiva iz hrane također ostaju zarobljeni u našem tijelu i zajedno stvaraju masne naslage.

Zato je stimulacija limfnog sistema izuzetno važan korak kada pokušavamo istih.

Time se ujedno aktivira metabolizam i organizam počinje brže raditi sam na izbacivanju masnih naslaga, toksina pa i celulita.